АрхивНиколай Нанков, предаде репортер на Varna24.bg. Той гостува в морската столица

...
АрхивНиколай Нанков, предаде репортер на Varna24.bg. Той гостува в морската столица
Коментари Харесай

Нов ремонт на Аспарухов мост стартира през май, укрепват и сваличещото на Трифон зарезан

АрхивНиколай Нанков, съобщи кореспондент на Varna24.bg

Той гостува в морската столица за присъединяване в полемиката " Европа в нашия дом “ на тематика районно развиване в град Варна.  

" Не че нямаме финансиране, казусът е в организацията на придвижването. Летените месеци не можем да работим, зимата по норматив също е мъчно поправяне. Предстои предпазен ремонт на две от оборудванията по Аспарухов мост през май. Довършваме ремонта към Звездица, сега се поставя асфалтовия слой. На моста ще бъде положена хидроизолация на първото и на четвъртото оборудване. До седмица завършва ремонта по Автомагистрала " Черно море ", сподели зам.-министър Нанков. 

Той разясни, че ремонтът на моста би трябвало да завърши до края на май или най-късно до 5 юни. 

Николай Нанков заяви и друга значима вест. Той съобщи, че следва подсилване на свлачището на Трифон зарезан. Осигурени са нужните средства, направен е план за премостване с естакада. 

" Проектът следва да бъде утвърден на експертен съвет. Там, знаете, тематиката е, че пътят е общински. Влизаме в следната колизия: Да го създадем държавен, но би трябвало да плащаме винетки. В АПИ имаме бюджет над 100 млн.лв. тази година във връзка с аварийни мероприятия и свлачища. Ще разчитаме на Община Варна доста бързо да ни спомага във връзка с устройствените процедури и по основаване на права във връзка с собствеността и на Закон за устройство на територията. Одобреният бюджет за укрепването ев размер на 15 млн. лева с Данък добавена стойност. Ще имаме отчуждаване за жалост там. С това считам, че една от болките на Варна през последните 20 години ще откри решение през тази година ", сподели зам.-министърът. 

Той изясни също по какъв начин се движат ремонтите по Автомагистрала " Хемус ":

" Готови сме да стартираме с две първи копки в сектора сред Ловеч и Плевен и Боаза. Говоря за пътния възел към Тетевен. Вероятно ще ги създадем след Великден. Там ще стартираме работа на 5-6 километра. Общо за ремонтите по " Хемус " ще бъдат вложени 1, 850 млв. лева, което включва и планиране за общо 136 км. Ще има премоствания и три нови тунелни уреди. Ако приказваме за пари при цена на километър за автомагистрала в Сърбия от 5 млн.лв., ние до момента сме строили на 3 млн.лв. После се чудим защо качеството е такова. Затова не би трябвало да се хвалим с най-ниска цена. Трябва да се хвалим с резистентност и качество. "

Какво още изясни Николай Нанков вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР